Wat is de beste tijd om Ilex te planten?

Wat is de beste tijd om Ilex te planten?

De Ilex Crenata, oftewel de Japanse hulst, kan in principe het hele jaar door geplant worden, behalve als het vriest. Dat wil echter niet zeggen dat iedere periode even optimaal is. De allerbeste periode voor het planten van de Japanse hulst is namelijk aan het einde van de zomer of het begin van het najaar.

Hoe moet je Ilex crenata planten?

In de gegraven geul kan voor het aanplanten van de Ilex crenata eerst wat aanplantgrond of potgrond worden toegevoegd. Hierin zitten allerlei voedingsstoffen en mineralen wat door de Ilex crenata planten wordt gewaardeerd. Gooi daarna een deel van de uitgegraven aarde terug in de geul en plaats daar de planten op.

Hoe snel groeit een Ilex?

Groei Ilex haag ‘Green Hedge’ Om een mooie en compacte groene haag te behouden wordt aanbevolen om het meerdere malen per jaar te snoeien. De meest ideale tijd hiervoor is net voor en net na de zomer. De ‘Green Hedge’ groeit zo’n 20 tot 35 centimeter per jaar. De volwassen plantgrootte is 180 centimeter.

Hoeveel Ilex crenata op een meter?

Om te berekenen hoeveel Ilex crenata haagplanten u per meter moet planten, moet er gekeken worden naar de planthoogte. Bij een planthoogte van 10 – 20 cm adviseren wij 8 planten per meter, bij 20 – 30 cm 7 planten en bij 30 – 40 cm 6 planten.

Kan Ilex tegen vorst?

Voor het planten hoeft u geen rekening te houden met een vorstperiode. Als de Ilex crenata eenmaal in de volle grond staat, vormt vorst geen enkel probleem. De haagplant kan zowel in de schaduw als in de volle zon geplaatst worden. Zorg wel dat de grond goed doorlatend en lichtzuur is en daarbij droog tot vochthoudend.

Hoe Ilex crenata snoeien?

Snoei de Ilex crenata minimaal twee keer per jaar. De snoeitijd is van de Japanse hulst loopt van mei tot en met september. Wanneer de haagplant goed compact gehouden wordt, leent hij zich, net als de buxus, uitstekend voor vormsnoei. Een vrijstaande Japanse hulst kan in elke gewenste vorm worden gesnoeid.

Welke grond heeft Ilex nodig?

‘ De wortels van de Ilex zijn fijn, dicht vertakt en zitten oppervlakkig. De structuur van de bovenste grondlaag is daarom van grote invloed! De ideale bodem is humusrijk én goed doorlatend, zodat grond slecht licht vochtig blijft. Het liefst moet de grond een beetje zuur zijn (Ph van ±4,5).

Kan Ilex in de schaduw?

De Ilex crenata kan op elke grondsoort worden geplant en de standplaats mag zowel zon, halfschaduw als schaduw zijn. Bij voorkeur wel een licht vochtige grond.

Hoe snel groeit Ilex Dark Green?

De Ilex Dark Green groeit jaarlijks ongeveer 30 cm.

Is de Ilex winterhard?

De plant heeft kleine blaadjes zonder scherpe tanden of rode bessen. In plaats daarvan geeft de plant in de lente kleine witachtige bloempjes. Dat klinkt misschien niet erg bijzonder, maar deze plant is bescheiden van omvang, goed te snoeien, wintergroen én winterhard!

Hoeveel Japanse hulst per vierkante meter?

Om te berekenen hoeveel u nodig heeft moet er gekeken worden naar onder andere de planthoogte. Bij een hoogte van 10 – 20 cm adviseren wij 8 planten per meter, bij 20 – 30 cm 7 planten per meter.

Hoeveel planten per meter haag?

Van haagplanten tussen de 100 en 200 centimeter heeft u er meestal 3 per strekkende meter nodig. Voor andere haagconiferen geldt dat u er gemiddeld 6 per meter nodig heeft als u voor kleine, jonge boompjes kiest. Voor wat grotere bomen die 60 tot 120 centimeter tellen heeft u er ongeveer 3 per meter nodig.