Waar wonen de koning en koningin van Belgie?

Waar wonen de koning en koningin van België?

Het Koninklijk Paleis van Brussel is een paleis in het centrum van Brussel, gelegen op de Koudenberg, vlak voor het Warandepark. Het paleis is formeel de voornaamste koninklijke residentie in België. Het is het officiële adres van het hof.

Waar wonen koning Filip en koningin Mathilde?

Het Kasteel van Laken is voornamelijk een woonkasteel en heeft een meer sober en intiem karakter dan het Koninklijk Paleis van Brussel. Sinds 1999 is het de residentie van koning Filip en koningin Mathilde met hun gezin.

Waar woont en werkt de koning?

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima wonen met hun dochters op Paleis Huis ten Bosch in Den Haag. Daarnaast wordt dit paleis gebruikt voor kleinere officiële ontvangsten en bijeenkomsten.

Waar woont de koning van Spanje?

De koning van Spanje Juan Carlos woont samen met koningin Sofia in hun paleis, Palacio de la Zarzuela, in het noorden van Madrid.

Waar wonen koning Albert en Paola?

Koning Albert II (86) en koningin Paola (83) isoleren zichzelf al maandenlang in het Naamse dorpje Villers-sur-Lesse. Ze verblijven er in een gerenoveerde pastorie, eigenlijk een erfenis van de kinderen van Laurent en Claire, die de voormalige vorstin in 2010 redde van krakers en voor fiks wat geld verbouwde.

Waar woont koningshuis België?

Het Koninklijk Paleis van Brussel is een paleis in het centrum van Brussel, gelegen op het Paleizenplein, vlak voor het Warandepark. Het paleis is formeel de voornaamste koninklijke residentie in België. Het is het officiële adres van het hof.

Waar wonen Koning Albert en Paola?

Wie zal ooit koning Filip opvolgen?

Prinses Elisabeth, de oudste van de 4 kinderen van Koning Filip, is dus de troonopvolgster van de Belgische monarchie. Als zij haar vader Koning Filip opvolgt, zal Prinses Elisabeth het eerste vrouwelijke Staatshoofd van België zijn.

Welke paleizen zijn te bezichtigen?

Welke paleizen zijn te bezichtigen?

 • Koninklijk Paleis Amsterdam (Paleis op de Dam) Actuele informatie over de openingstijden staat op de website van het Koninklijk Paleis Amsterdam.
 • Paleis Noordeinde en het Koninklijk Staldepartement.
 • Koninklijk Huisarchief.
 • Nationaal museum Paleis Het Loo.

Hoeveel paleizen heeft de Koning?

– De Staat stelt aan de Koningin drie paleizen ter beschikking: – Paleis Noordeinde en het daarbij behorend Koninklijk Staldepartement (Den Haag), – Paleis Huis ten Bosch (Den Haag), – Koninklijk Paleis (Amsterdam).

Wat is er allemaal te doen in Madrid?

De leukste bezienswaardigheden van Madrid

 1. Op de eerste rang: Plaza Mayor.
 2. Bezoek een flamenco-show in een Madrileense tablao.
 3. Pracht en praal in het Koninklijk Paleis.
 4. Gran Vía: de straat die nooit slaapt.
 5. Het vondelpark van Madrid: El Retiro.
 6. Tropisch treinstation Atocha.
 7. Souvenirs scoren op vlooienmarkt El Rastro.

Waar bracht koning Filip zijn jeugd door?

Tot zijn vijftiende ging hij naar het Franstalige jezuïetencollege Sint-Michiel in Brussel. Hierna ging hij naar de Nederlandstalige abdijschool van Zevenkerken in Sint-Andries in Brugge. Hij volgde van 1978 tot 1981 onderwijs op universitair niveau aan de Koninklijke Militaire School in Brussel.