Hoe procureur injecteren?

Hoe procureur injecteren?

Snij eerst de grote delen van het vet van de procureur weg. Je moet zeker niet alles wegsnijden maar alleen de grote dikke stukken. Injecteer de procureur om de vijf centimeter met de injectiemix. Tijdens het injecteren trek je de naald langzaam omhoog zodat de vloeistof zich netjes door het vlees verspreidt.

Wat is het beste vlees voor pulled pork?

Pulled pork staat voor een langzaam gegaard stuk varkensvlees, meestal van de nek of de (hele) schouder en soms ook van de procureur. De Amerikanen zelf hebben het vaak nog over ‘Boston Butt’. Dat is wat verwarrend, omdat het vlees niet komt van de achterkant van het varken.

Hoe lang pulled pork laten rusten?

De blote schouder zou je op 88°C wel lekker in kunnen smeren met een barbecuesaus. Een mooie saus voor pulled pork is de Kansas City bbq saus. Is de 92°C bereikt dan mag de schouder van het rooster. Het vlees moet minstens 30 minuten tot een uur rusten.

Wat is een Varkensprocureur?

Procureur is het ontbeende vlees van een hals- en schouderkarbonade. Het is donkerroze, doorregen met vet en geschikt als braadstuk of als rollade.

Hoeveel kg procureur voor pulled pork?

De bereiding van pulled pork kan veel tijd in beslag nemen, voor een stuk procureur van twee kilo duurt dit 7 tot 11 uur, maar bij een groter stuk vlees, bijvoorbeeld ene procureur van 3 kilo, kan het oplopen tot een bereidingstijd van 16 uur.

Hoeveel gram procureur voor pulled pork?

Ga even uit van een varkensprocureur van gemiddeld gewicht, ongeveer 2,5 kilo. Daar hou je daar aan het einde zo’n 1,9 kilo pulled pork van over. Op een broodje gaat ongeveer 100 tot 125 gram. Je haalt dus zo’n 15 porties uit dit recept.

Wat voor vlees gebruik je voor Char Siu?

Je kunt trouwens diverse soorten varkensvlees gebruiken om char siu te maken. De meest gebruikelijke delen zijn buikspek, varkenslende, de hals (procureur), varkensschouder en de spareribs.

Welk vlees ipv procureur?

Hoewel de koe natuurlijk een ander dier is dan het varken, heb je voor pulled beef ook (een deel van) de nek of schouder nodig. In Amerika noemen ze dit ook wel de chuck, en in Nederland koop je het onder de term ‘onderrib’. Puntje bij paaltje is dit vergelijkbaar met de procureur van een varken.

Kan pulled pork te lang garen?

Zoals gezegd kan dit al bij een kerntemperatuur van 88 graden het geval zijn, maar kan het ook langer duren. Soms gaar je pulled pork zelfs door tot een kerntemperatuur van 95 of 96 graden. Is het vlees gaar? Haal het dan van de BBQ en leg het in een grote schaal.

Wat kost Varkensprocureur?

De procureur van het varken is afkomstig uit de nek. Dit stukje vlees is heerlijk sappig en gemarmerd….Procureur (varkensnek zonder been) (2.3 kg)

Unieke productcode (UPC) 7438212099087
Categorieën Varkensvlees
Prijs (excl. btw) € 18,30
Prijs (incl. btw) € 19,95
BTW laag (9%) € 1,65

Hoe lang duurt een procureur?

De bereiding van pulled pork kan veel tijd in beslag nemen, voor een stuk procureur van twee kilo duurt dit 7 tot 11 uur, maar bij een groter stuk vlees kan het oplopen tot een bereidingstijd van 16 uur. Begin daarom altijd ruim van te voren, zodat je in ieder geval op tijd klaar bent.

Wat is een Procureurlap?

Procureurlap. Procureurlapje is een lapje gesneden van de varkens procureur. Procureur is een uitgebeende nek van het varken. Het vlees kenmerkt zich door de door-adering met vet.